Treg PC? Slik fikser du en treg PC!

Har du en treg PC? Ofte skyldes dette at maskinen din er infisert med spyware eller adware, og ikke nødvendigvis at PC-en i seg selv er dårlig og treg. Vi viser deg hvordan du kan fikse problemet!

treg pc

Har du fått treg PC? Her gir vi deg løsningen slik at PCen din begynner å gå raskere igjen!

En treg PC er ikke bare irriterende, men den kan være skadelig for deg og ditt personvern dersom det skulle vise seg at årsaken er spyware/adware som er installert på din maskin uten ditt samtykke.

Hvordan fikse problemet med treg PC

En PC er ikke treg uten grunn, og ofte er det en enkel sak å fikse dette problemet. Noen ganger kan det være maskinvaren som gjør at PCen er treg, men dette gjelder på eldre PCer (mange år gamle), og der PCen alltid har vært treg.

Den vanligste årsaken til at man opplever at PC-en er treg er at det har blitt installert programvare som egentlig ikke skal være der, og som du overhode ikke har godkjent at skal installeres på din PC.

Løsningen på problemet er sammensatt, men det kan være mulig å fikse helt enkelt.

Her er vårt forslag til hvordan du kan både eliminere uønsket spyware og samtidig få en raskere PC:

  1. AdWare og Spyware sjekk. Start med å finne ut om din PC har blitt infisert med Spyware eller Adware. Vi anbefaler gratis adware skann med NoAdware.
  2. Reparer registeret. I din PC finnes et register som nesten alltid inneholder feil, og dersom du aldri har sjekket registeret før finnes det garantert så mange feil at det vil gjøre din PC tregere. Vi anbefaler at du benytter programmet Registry Easy til å rydde opp i registeret.
  3. Kjør diskfragmentering. Dette er satt opp til å gå automatisk i Windows Vista og Windows XP. Hvis du bruker et annet operativsystem bør du finne denne funksjonen (som er innebygget i Windows) og så kjører du diskfragmentering minst 1 gang i måneden. Diskfragmentering gjør at datamaskinen leser raskere fra harddisken.
  4. Kjør WinClear hvis du bruker Windows. Dette programmet gjør det enkelt å rydde bort unødvendige filer på datamaskinen din, og vil gi deg bedre plass og enkelte oppgaver på datamaskinen vil kunne gå raskere. Last ned WinClear her.
  5. Oppgradere RAM. Hvis du tror det er selve PC-en som er problemet (for eksempel fordi den er noen år gammel) så kan det også være lønnsomt å oppgradere RAM (minnet) på datamaskinen. Dette kan gjøres på stasjonære PC-er såvel som bærbare PC-er. Det er ofte lønnsomt å oppgradere RAM i stedet for å kjøpe en ny PC.
  6. Avinstallere programmer du ikke bruker. Noen programmer starter opp automatisk ved oppstart. Du kan med fordel fjerne programmer du ikke bruker. Dette skaper imidlertid ofte noen etterlatte filer i registeret, og du bør derfor gjenta punkt #2 (reparere registeret ved å bruke Registry Easy).

Gå igjennom hvert punkt over og vi lover deg at du kommer til å oppleve en merkbar forskjell.

Det du tidligere opplevde som en treg PC kan ha blitt til en mye raskere PC, bare ved å installere noen ekstra programmer for å forbedre ytelsen på datamaskinen din!

Hvis du vil løse problemet med at din PC går tregt så har du nå fått en oppskrift som fungerer. Bruk den, og vi vil anta at du vil oppleve at PC-en din går raskere enn noen gang.

Favoritt programmer som vi anbefaler at du kjøper:


Registry Easy gør det enkelt for alle å rydde opp i registeret på egenhånd. Få maskinene din til å gå raskere med dette programmet.


NoAdware hjelper deg å holde uønsket reklame og spion-programmer unna din datamaskin.


Foreldrekontroll utføres enkelt og greit med programmet I Am Big Brother. Elegant løsning for en trygg familiehverdag på internett.


Et must for alle Windows brukere! Få windows til å gå raskere ved å bruke programmet Win Clear